Esityslista
Hyväksyttiin esityslista
Edellisen kokouksen pöytäkirjaa ei ole käytettävissä.
Kuulutko sukuuni -tapahtuma
Pidetään 14.-15.10.2006 Vantaalla,
Leena Repo toimii projektin vastuuhenkilönä. Näyttelyyn tuodaan isännänviirit niistä pitäjistä, joissa sellainen on. Leena hankkii Sakkolan viirin, Eeva Raudun viirin ja Antero Pyhäjärven viirin. Pöytästandaarit tuodaan myös kaikista viidestä pitäjästä. Pitäjien päivystysvuorot on jaettu ja ne laitetaan käsiohjelmaan. Yleispäivystäjiä tarvitaan heidän lisäkseen. Seinälle laitetaan Vuoksen virta ja Suvanto-järvi (Kimmo hoitaa) ja pitäjäkartat ovat sen ympärille (Leena hankkii kartat). Näyttelyyn tarvitaan myös kirjoja ja kirjahylly (Pentti Warvas). Listojen laatimista varten kirjojen tuojat ilmoittavat Leenalle etukäteen mitä tuovat. Esillä on ainakin historioita, kyläkirjoja sekä sukukirjoja ja -selvityksiä. Rintanappi tehdään kaikille päivystäjille.
Näyttelypaikkana on Vantaan ammattiopisto Varian Tennistien toimipisteessä, Tennistie 1. Tapahtumaesite löytyy internetistä www.vantaanseudunsuku.net -sivustolta. Tapahtuman avaa Pyhäjärveltä kotoisin oleva Vantaan kaupunginjohtaja Juhani Paajanen.
Näyttelyosaston pystytys perjantaina 13.10.2006 kello 18.00.
Läsnäolijat
Heljä Pulli, Genoksessa viime vuonna ollut artikkeli on joutsenlaulu eli ehkäpä viimeinen juttu. Menneisyydessä on paljon karjalaisia ja kymenlaaksolaisia sukututkimuksia sekä yksi myös Tornionjokilaaksosta.
Leena Repo poistui paikalta ennen esittelykierrosta.
Kimmo Laulajainen. Isän suku on Metsäpirtistä. Heikki Laulajaisen jälkipolvia, ja myös yhtä paljon Peltosia. Itse Kivennavalla syntynyt ja äiti Iitistä, äidinäiti Vienankarjalasta.
Kaarina Pärssinen. Syntynyt Pyhäjärvellä. Sisar on tehnyt isän puolelta selvityksen Pyhäjärven Kahvenitsan Pärssisistä. Kaarina on äidin puolelta Kaasalainen. Suvusta löytyy sukututkijoita ja suunnitelmissa on äidin suvun tutkiminen sitten joskus.
Harri Kekki. Syntynyt Pyhäjärvellä kesällä 1944. Kekin suku on siirtynyt Pyhäjärvelle Räisälästä. Sukua useilla paikkakunnalla. Äidin suku Tyrväältä. Äidinäiti Kirvusta. Setien ja tätien puolisoita sekä perheitä Pyhäjärvellä on tutkittu noin 20 vuotta. Kekit ehkä aikoinaan tulleet Antreasta.
Eija Savolainen. Pyhäjärven Enkkuasta Savolaisia ja Sirkiänsaaren Pietisiä. Pusia Pyhäjärvellä.
Dimitri Shitov. Syntynyt Pietarissa ja ollut Sakkolan Haidermaassa kesäasukkaan 1950-luvulta. Kolme sukupolvea Shitovia on viettänyt kesiä Suvannon pohjoisrannalla ja hän on jo lapsena kiinnostunut Kannaksen historiasta. Kirjoittanut historiakirjoja venäjäksi Kannaksen pitäjistä lähteinään suomalainen kirjallisuus. Karjala Seura Pietarissa julkaisee kirjoja. Kirjoja saa Käkisalmen museosta ja Helsingissä Ruslania kaupasta (Kamppi).
Elvira Nordberg. Kansainvälisen politiikan tutkija
Kauko Hinkkanen. Pyhäjärven Larjava oli isän syntymäpaikka, itse on syntynyt Pyhäjärven Lahnavalkamassa. Hinkkasten miehet on tutkittu, nyt naisten vuoro.
Heikki Malkamäki. Ainakin 1% karjalaista verta. Ensi kesänä sukuseuran on tarkoitus tehdä retki Karjalaan (Paksujalka-sukua lähtenyt Hiitolasta 1600-luvulla Pohjanmaalle).
Eeva Malkamäki. Isänpuoleiset juuret kaikissa Suvannon seudun pitäjissä. HisKin avulla tehtyä tiedostoa nyt yli 27 000 henkilöä.
Maire Uosukainen os. Rastas. Tutkimuksissa Mentu-suku. Äiti on hämäläisiä ja hän tuli Raudun Osuuskaupan kassanhoitajaksi. Viime aikoina tutkimukset ovat keskittyneet vuonna 1857 Lempaalan Kirjansalossa syntyneeseen Paavo Mentuun, jonka perhe on levinnyt Ruotsiin, Viroon ja Karjalan eri kolkille aina Mordovaan asti. Mennun sukukokouksessa Maire tapasi ruotsalaisen Paavo Mennun jälkeläisen ja suvun tutkijan. Lempaalasta on tietoja KA:ssa ja MMA:ssa on mikrofilmeillä Inkeriläisten pakolaisten luetteloita vuodesta 1921 lähtien. Venäjällä olevat Lempaalan tiedot lienevät laatikonpohjalla.
Eija-Liisa Veijalainen. Isä on Jaakkiman Miklistä ja äiti Metsäpirtistä Köninki ja Peltonen.
Toini Onttonen os. Orava. Suku Raudusta. Äiti oli Perilä eli Podusckin ja äidinäitinsä os. Semenov Lempaalasta. Uudenkaupungin serkustapaaminen on seuraava odotettu tapaaminen. Äiti kertoi enoista Lempaalassa ja kuinka sinne saattoi mennä kävellen ennen rajan sulkeutumista. Mummo, isänäiti oli Sappinen.
Ulla Kaasalainen. Pyhäjärveltä Mondrua Kaasalainen ja Orolan Päiväläinen.
Sirkka Isola os. Kaasalainen. Pyhäjärven Kiimajärven Hassinmäeltä. Tavoitteena muun muassa Sakkolan Kekit ja niiden alkuperän tutkiminen. Martti Kekki Sakkolan Taipaleessa vanhin tunnettu. Sakkolan Haparaisissa on Kekinniemi. Vuoden 1748 rippikirjassa on Haparaisissa Lauri Kekki eli Hovin Kekki. Taipaleen kaupunki oli lyhytaikainen. Taipaleen ortodoksit hävisivät alueelta ja 1600-luvun lopulla tuli väkeä eli suomenkielisiä uudisasukkaita. Sakkolan Naskalit ja Kalloset ovat äidin puoleiset suvut. Sakkolan Lapinlahden kyläkirja julkaistiin viime keväänä. Sirkan puolison Kemijärven sukujen tutkiminen on alussa. Isolan lapsenlapsia mukana.
Pentti Warvas. Vuoksela on Sakkolasta vuonna 1914 erotettu ja vuonna1917 alkavat Vuokselan seurakunnan asiakirjat . Varvas sukua Kivennavalla. Äiti Metsäpirtin Peltosia. Suuri sukututkimustiedosto, lähes 50 000 nimeä.
Antero Pärssinen. Isän esi-isä Pekka Pärssinen s.1656 Kahvenitsassa Äiti oli Pyhäjärven Inkisiä. Säkkijärven Karasti tutkimuksissa. Isänäiti oli Haikosia ja Antero tutkii nyt isoäidin veljen perhettä. Tutkimus käsittää Pyhäjärveä, Räisälää ja Kirvua sekä vie aina Pohjanmaalle asti. Kahvenitsan kylä ja Pärssiset ovat kiinnostavia edelleen. Arkistomatkoja Antero on tehnyt kaksi Viipuriin ja yhä toivomus olisi, että sieltä joskus saisi vanhoja maanmittauskarttoja katsottavaksi. Veijo Salonheimon Viipurin Karjalaiset kotona ja maailmalla -kirjassa useita alueen sukuja
Pyhäjärven kirjallisuutta
Vpl Pyhäjärvi 488 sivua, saatavina antikvariaateista ja kirpputoreilta. Uusintapainos myös loppu. Aineiston olinpaikasta ei ole tietoa.
Pyhäjärvi Kirja 1989 painettu, Vpl Pyhäjärvi -säätiö myy
Pyhäjärven Urheiluseura Kaiku
Salitsanrannan koulupiiri (Kirja vanhojen kansakoulukuvien pohjalta.)
Ikkuna Karjalaan, Enkua, Kostermaa, Rahkajärvi ja Saapru koulupiirin kirja
Tarinakivillä. Kalamaja, Montrua, Pölhölä ja Asemanseutu koulupiirikirja
Pyhäkylä (tekeillä)
Kontu I ja II
Olavi Väliaho: Laatokan linnakkeet Taipaleen taistelussa
Rannikkotykistöryknentti 3:n maisemissa Suvannon, Taipaleen, Konevitsan ja Käkisalmen näkymiä vuonna 2002
Reino O.Kukko: Kukkojen Suku I ja II
Mauri Vanhanen: Konevitsan kello, historiallinen romaani
Kirsti Hirvonen: Isiemme maa
Lauri Järvinen: Eino Olkinuora Eteenpäin!
Karjalaiset Huittisissa (loppuunmyyty)
Hinkkasten sukukirja
Konevitsan kirjoja
Tuuliko puhaltaa, Rantakylän kirja
Konnitsan kirjoja 2
Noitermaan seudun historiikki 3
Taubilan Hovi
Erilaisia kaunokirjallisia teoksia ja muistelmia
Tyttö maailmalla
Pilvien takana aurinko
Kallis maa
Aili Maria
Kotiranta
Kirottu ylpeys
Elämä vaatti uhrinsa
Synnyinseudulle
Yksi tie monta polkua
Dynamiittia kämmenessä
Runossa sanottua
Luettelo julkaistaan myöhemmin netissä www.vplpyhajarvi.fi -sivuilla
Loppusyksyn kokous 18.11.2006
Kello 12.00 vetoryhmä
Kello 12.30 - 14.00 vapaata tietojen vaihtoa
Kello 14.00 - 17.00 kokous
Kokouspaikka vaihdetaan jatkossakin Laatokka-saliin (Leena Repo hoitaa liittoon tiedon). Ohjaus kokoustilaan toivottiin ilmoitustaululle tai alaoveen. Rautulaiset toimivat seuraavina isäntinä. Valkjärveläisten edustaja pyydetään paikalle - Outi Riihimäki-Haapala. Lintukalliontie 1 A 3, 01620 Vantaa, 050 499 0440
Aikaisempien suunnitelmien mukainen Inkeriläisten osuus siirtyy seuraavaan tapaamiseen.
Vuoden 2007 tapaamiset ja isännät
20.1.2007 Vuoksela
21.4.2007 Metsäpirtti
22.9.2007 Sakkola
17.11.2007 Pyhäjärvi
Matkakuvat ja muistelut
Kiitokset Kari Olalle ja Leena Revolle matkan järjestelyistä. Viimeisimpänä oli matkakertomus Karjala- lehdessä, siitä kiitokset Osmo Tuokolle ja myös kiitokset kaikille muille juttuja lehtiin toimittaneille.
Muuta
Vpl. Pyhäjärven juhlilla oli runsas osallistujamäärä Sukututkimus-seminaarissa. Tarkoitus on jatkossa tehdä sukututkijoille suunnattu kotiseutumatka ensi keväänä maaliskuussa ja mahdollisesti myös seuraavana syksynä.
Sihteeriasiat ja tietojen siirto nettiin otettiin jälleen puheeksi. Pyritään saamaan pöytäkirja ajoissa nettiin.
Tiedottamista tapaamisista jatketaan entiseen malliin.
Talous
Rahaa on 701.50 + 47.10 = 748.60
Kuulutko sukuuni -näyttelystä aiheutuu kuluja (esim. tilavuokra 35 euroa).
Kokous päättyi 16.25, jonka jälkeen Heikki Malkamäen kokoama kotiseutumatkan kuvaesitys uusittiin vielä kerran selostuksen kanssa.